Belépett a Telenor az onlinekasszák piacára

Beszáll az onlinekasszák piacára a Telenor. Készen állnak arra, hogy rövid idő alatt nagy mennyiségben szállítsanak SIM-chipeket, amelyekkel létrehozzák a folyamatos adatkapcsolatot a pénztárgépek és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal rendszere között – adta hírül a távközlési társaság.

Lezárult az online pénztárgépek működéséhez szükséges SIM-chipek, valamint az általuk megvalósított biztonságos adatkommunikációs szolgáltatás tesztelése a Telenornál. A szolgáltatónál mostantól elérhető a Nemzeti Adó- és Vámhivatal szervere, valamint a pénztárgépekbe kerülő Adóügyi Ellenőrző Egység (AEE) közötti mobil adatkapcsolatra kifejlesztett megoldás.

A SIM chipek a jogszabályi előírásnak megfelelően minden magyarországi szolgáltató hálózatára képesek kapcsolódni és azon keresztül kommunikálni. Az eszköz, valamint az új szolgáltatás tesztelésében a Telenor Csoport svéd leányvállalata, a Telenor Connexion is segített.

A társaság a SIM-chipeket és az általuk megvalósított szolgáltatást elsősorban, de nem kizárólag az onlinekasszák gyártásával, értékesítésével és működtetésével foglalkozó cégeken keresztül értékesíti a hazai vállalkozások számára. A szolgáltató már több ilyen céggel is kötött együttműködési szerződést.