Február végéig igényelhetnek támogatást a kereskedők

Február végéig igényelhetnek támogatást a kereskedők
Kitolta egy hónappal a támogatás végső határidejét a szaktárca, így február 28-ig lehet igénybe venni gépenként 50 ezer forintos állami segítséget. A módosított határidő azokra a kereskedőkre vonatkozik, akik teljesítették a rendeletben előírtakat. Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára is megfelelőnek tartja a módosított dátumot.

A Nemzetgazdasági Minisztérium az online pénztárgépekre átállást segítő munkabizottság javaslatait figyelembe véve döntöttek a támogatás igénybevételének véghatáridejéről – írta az MTI.

Annak a vállalkozónak, aki igénybe venné az 50 ezer forintos állami támogatást a gépvásárláshoz – fő szabály szerint – legkésőbb 2014. január 31-ig üzembe kell helyeznie a gépet. Azok a kiskasszát lecserélő vállalkozók azonban, akik a 2013. október 1-jei határidő előtt megrendelték az online gépet, február 28-ig igénybe vehetik a támogatást. A nagykasszát lecserélő gazdálkodókra is vonatkozik a február végi határidő, ha 2014. január 1-je előtt leadták már a rendelésüket online pénztárgépre – áll a közleményben.

A szaktárca tájékoztatása szerint az online pénztárgép munkabizottság tagjai – kivétel nélkül – egyetértettek abban, hogy a gyártás elhúzódása, illetőleg az egyes speciális, számítógép-alapú rendszerek fejlesztési munkálatai miatt nem érheti joghátrány azokat a vállalkozókat, akik határidőben megrendelték már az online kapcsolatra képes pénztárgépüket.

A vállalkozások ugyan hosszabb határidőt szerettek volna, de a február végi dátumot elfogadhatónak tartják azzal, hogy később át kell tekinteni, a gyártók és a forgalmazók erre a határidőre tudják-e teljesíteni a szállításokat – reagált a bejelentésre Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) főtitkára az MTI-nek.