Nem adja fel az OKSZ, az új kormánytól is egyedi elbírálást kér

Nem adja fel az OKSZ, az új kormánytól is egyedi elbírálást kér

Egyedi méltányosság alapján kapják meg a pénztárgépek cseréjéhez járó 50 ezer forintos állami támogatást azok, akik önhibájukon kívül nem jutottak határidőre a megrendelt géphez - szorgalmazza Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára az MTI kérdésére. A károsultakat összefogó ÉRVEK egyesület szerint a kormány nem vette figyelembe a gyártási kapacitást. A Nemzetgazdasági Minisztérium többször is leszögezte, hogy az április 30-i határidőt nem hosszabbítják meg.

Felértékelődnek az ötven feletti vásárlók

Felértékelődnek az ötven feletti vásárlók

A hazai ezüstgeneráció gazdaságilag aktív, pénzügyi helyzete kiegyensúlyozott, megtakarításokkal és biztosítási termékekkel rendelkezik – derül ki a GfK kutatásából. A zsugorodó népességen belül egyre nagyobb arányt képvisel az ötvenen túliak csoportja, ezzel együtt pedig nem elhanyagolhatók a fogyasztási szokásaik sem. Ez a korosztály is dinamikusan halad a digitalizálódás útján, és bár még a mobil eszközök használata terén óvatosabb, körükben az online bankolók aránya megegyezik a fiatal korosztályban mérttel – írja a Trade magazin.

Tavaszi NAV-razzián buktak taxisok, fodrászok, cirkuszosok

Tavaszi NAV-razzián buktak taxisok, fodrászok, cirkuszosok

Befejeződött a NAV tavaszi ellenőrzéssorozata több régióban. Észak-Magyarországon két üzletet bezárattak a szabálytalanságok miatt, és mintegy 20 milliós bírságot szabtak ki. Az ellenőrzés elsődleges célpontjai a taxisok, fodrászok, könyvkötők voltak. Észak-Alföldön a vándorcirkuszok is a látókörbe kerültek. A régióban több mint 1000 ellenőrzést végeztek, minden ötödiknél szabálytalanságot találtak.

Kétmilliárdost spórolt az állam

Kétmilliárdot spórolt az állam a kasszatámogatás betarthatatlan határidején

Hoppon marad 30-35 ezer vállalkozó a Kisosz elnöke szerint. Antalffy Gábor kimutatása alapján ennyien maradtak le az állami támogatásról, mert nem tudták határidőre bekötni online pénztárgépüket. A Népszava arról ír, hogy ezek a vállalkozók mintegy 40 ezer kasszára kaptak volna támogatást összesen mintegy kétmilliárd forint értékben. A szaktárca szerint korai még számolni, csak június 30-án zárul a támogatások kifizetése.

Bekötötte a Laurel csaknem ezer trafik kasszáját

Bekötötte a Laurel csaknem ezer trafik kasszáját

Végzett a trafikos kasszák NAV-bekötésével a Laurel, a cégcsoport csaknem ezer nemzeti dohányboltban telepített pénztárgépeket. Volt olyan ügyfél, aki önhibáján kívül nem tudott csatlakozni, például mert rablást követtek el az üzletében. Az állami támogatásra jogosultak mindegyikénél befejeződött az átállást február végéig, így senki sem vesztette el a gépenként 50 ezer forintos hozzájárulást.