Megint leépít a Tesco

Megint leépít a Tesco

Újabb létszámleépítés indult a Tescónál. Az Origo úgy tudja, hogy a budaörsi központban 46 alkalmazottnak kevesebb pénzért, más területen kínálnak állást. Az átszervezés nem áruházi dolgozókat érint. A cég közleménye szerint a vidéki üzletekben a munkaársak 10-15 százalékkal kevesebbet keresnek, mint a fővárosiak, ezt is szeretnék kiegyenlíteni.

Jelentősen fehérítették a gazdaságot a pénztárgépek

Jelentősen fehérítették a gazdaságot a pénztárgépek

Nagymértékben fehérítették tavaly a kereskedelmet az online pénztárgépek. Az ezeknek tulajdonítható bevételnövekmény a kormány várakozásait is meghaladja. Az MNB szakértői a 2016-os költségvetésről megjelent elemzésükben utánajártak, milyen fehéredési hatások voltak megfigyelhetők az általános forgalmi adóban.

Új szabályok a fuvarozóknak hétfőtől

Új szabályok a fuvarozóknak június 1-től

Június 1-jétől elég lesz egy EKÁER-számot kérni a fuvaroknál akkor is, ha egy feladó több helyről szállíttat, illetve egy címzett több kirakodási helyére szállítanak. A nemzetgazdasági miniszteri rendeletnek ez a része június 1-én, hétfőn lép hatályba.

Ötmilliárdos nemzetközi pénzmosást tárt fel a NAV

Ötmilliárdos nemzetközi pénzmosást tárt fel a NAV

Dél-amerikai kábítószer-kereskedők és cigarettacsempészek pénzét, csaknem ötmilliárd forint értékű valuta, főleg dollár és euró eredetét akarták eltüntetni – derítette fel az amerikai rendőrséggel közös akciójában a NAV. A héten kilenc embert vettek őrizetbe, közülük hét magyar, egy horvát és egy egyiptomi állampolgárt.

Megbuktak a hamis ruhákkal

Megbuktak a hamis ruhákkal

Meghaladja a 25 millió forintot azoknak a hamis ruházati kiegészítőknek az értéke, amelyeket pénzügyőrök találtak egy budapesti gyártelepen a rendőrséggel végzett közös ellenőrzés alkalmával. A világmárkák hamisítványai több raktár vizsgálata során kerültek elő. A termékeket lefoglalták. A pénzügyőrök a gyártelep gazdálkodóinak harmadánál egyéb szabálytalanságokat is találtak.

Baj volt a tejjel: 8000 litert zárolt a Nébih

Baj volt a tejjel: 8000 litert zárolt a Nébih

Tejágazati célellenőrzést rendelt el az országos főállatorvos május 6-tól 19-ig, a Tej terméktanácstól érkező bejelentések alapján. Két hét alatt országszerte több, mint 200 forgalmazó helyen mintegy 300 tételt vizsgáltak a szakemberek. Adminisztrációs problémák miatt a NÉBIH munkatársai mintegy 8000 liter tejet zároltak.

Tablet jár a pénztárosoknak a Dream Store-ban

Tabletkasszával nyílik a mesevilág

Gyereknapon nyitja meg a kapuját Budapest első meseboltja, ahol Mickey egérről és barátairól, hercegnőkről, a Bosszúállók hőseiről, vagy Star Wars szereplőkről készült játékokkal, ajándéktárgyakkal találkozhatunk. Az első magyarországi üzletben Laura kasszarendszert használnak, a bolt forgalmát ProBasic kereskedelmi szoftverrel segítik, a pénztárosok pedig tableten dolgoznak majd.

Gigabírság az Auchannak

Gigabírság az Auchannak

Jogsértőnek ítélte a Gazdasági Versenyhivatal az Auchan Magyarország Kft. több, összehasonlításokat tartalmazó reklámját, mert azok nem tárgyilagosan tüntették fel az árkülönbségeket. A jogsértés elkövetéséért 56 millió forint bírságot szabott ki a versenyhivatal. Az Auchan vitatja a döntés jogosságát.