Könnyebben és többért pályázhatnak a kisvállalkozások

Könnyebben és többért pályázhatnak a kisvállalkozások
Három pályázatot írtak ki, amelyekre már be lehet adni a támogatási kérelmeket.

 

Könnyítettek a kis- és középvállalkozások (kkv) digitális pályázati feltételein: már csak egy lezárt üzleti évvel kell rendelkezniük az induló vállalkozásoknak ahhoz, hogy részesüljenek az összesen 62,8 milliárd forint keretösszegű támogatásból IKT-fejlesztéseik elősegítésére. A hazai kis- és középvállalkozások digitalizációját elősegítő három pályázatra már 2017. március 8-ától be lehet adni a támogatási kérelmeket.

Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára a részletekről elmondta: a 48,2 milliárd forint forrású GINOP 3.2.2 konstrukció keretében Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztésekre, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására adhatók be pályázatok. A vissza nem térítendő támogatásra és kedvezményes kölcsönre az agrárágazat kivételével bármely szektorban tevékenykedő vállalkozás beadhat kérelmet, amennyiben a közép-magyarországi régión kívül működik. A pályázat egyszerűsített elbírálású, a követelményeknek megfelelő pályázatok beérkezési sorrendben kapnak támogatást a keret kimerüléséig.

Az NFM a fejlesztések között a vállalati folyamatok digitalizálására, honlap fejlesztésre, vagy ügyfélkapcsolati rendszer fejlesztésére kapható támogatás, mintegy ötezer pályázatot várnak a gazdasági élet bármely területén tevékenykedő kkv-tól. Egy-egy vállalkozás egy ötvenmillió forintos fejlesztés megvalósításához 24 millió forint visszatérítendő, és ugyanennyi vissza nem térítendő támogatást kaphat, a fennmaradó rész pedig az önrész.

A másik két pályázattal a külpiacra jutást segítik, illetve a felhőalapú vállalati szolgáltatások, megoldások fejlesztésének és piaci bevezetését támogatják. A GINOP 3.1.2-8.2.4 kódszámú pályázat 10,1 milliárd forintból az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi piacra juttatásához nyújt segítséget. A GINOP 3.2.4-8.2.4 („Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) vállalati szolgáltatások, IKT megoldások fejlesztésének és piaci bevezetésének támogatása”) pályázat vállalati felhőszolgáltatások elindítását támogatja, összesen 4,5 milliárdos keretösszeggel.

 

Bővebb információk

https://www.palyazat.gov.hu/