Félnek Európában az árak csökkenésétől

Félnek Európában az árak csökkenésétől

Egyre nagyobb fenyegetést jelent Európában az árak csökkenése. Ha az árak folyamatosan esnek, akkor a vásárlók további csökkenést várva elhalaszthatják beszerzéseiket, ez pedig visszafogja a kereskedelmet – írja a Világgazdaság. Az euróövezet már több mint egy éve küzd az alacsony inflációval, és halad a defláció felé. Áprilisban csak 0,7 százalékkal nőttek az árak, ennek az ütemnek a háromszorosára lenne szükség.

Bankkártyás fizetés is tisztítaná a gazdaságot

Bankkártyás fizetés is tisztítaná a gazdaságot

Az online pénztárgépek bekötésénél is nagyobb biztonsággal lehetne valóban a könyvelt tételek irányába vinni a kereskedelmet a kártyaelfogadás támogatásával. Ehhez az államnak 5 milliárd forint illetékről kellene lemondania - hangzott el az IIR Bankkártya konferenciáján. Mivel minden kártyás fizetés könyvelt tételnek számít, ez is tisztítaná a gazdaságot – számolt be a Privátbankár.

Tízszeresére nőtt hazánkban a PayPass fizetések száma

Tízszeresére nőtt hazánkban a PayPass fizetések száma

Európában megháromszorozódott, Magyarországon tízszeresére nőtt az egyérintéses, azaz PayPass fizetések száma 2013-ban a ma közzétett adatok szerint. A világon csaknem kétmillió kereskedő fogad el ilyen kártyákat. Jelenleg az összes Mastercard és Maestro-kártyás fizetés 7 százalékát az egyérintéses technológiával hajtják végre.