Már bankkártyából is létezik feltöltős

Már bankkártyából is létezik feltöltős

Első alkalommal a Sziget fesztiválon lesz elérhető Magyarországon a MasterCard licencével kibocsátott, készpénzzel és online is feltölthető Festipay prepaid kártya, amely a fesztiválon kívül is használható – mondta Szendrei Szabolcs, a MasterCard termékértékesítési vezetője a Balaton Soundon tartott sajtótájékoztatón.

Már 100 millió magyar mobilfizetés

Már 100 millió magyar mobilfizetés

A Cellum tíz éve, 2006-ban indította el hazánk első, országosan elérhető mobilfizetési szolgáltatását, azóta már százmilliószor fizettek a rendszereiken keresztül 70 milliárd forint értékben. Az eltelt időben jelentősen megváltozott a mobilfizetés piaca, egyre több kereskedő és bank is igyekszik beépíteni szolgáltatásai közé a legmodernebb fizetési metódust.

Élelmiszer-eladásban jól állunk

Élelmiszer-eladásban jól állunk

Értékben 4,6 százalékkal nőtt a magyarországi élelmiszer-kiskereskedelem forgalma az idei első negyedév során a tavalyi első három hónaphoz képest. Ez a harmadik legnagyobb mutató a vizsgált huszonegy európai ország rangsorában Törökország (+9,7%) és Lengyelország (+4,8%) után. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen negyedévenkénti európai elemzése.

Tavaly 4 billiós forgalmat ért el a 11 nagy lánc

Valamennyi boltlánc növelte tavaly az árbevételét, de a növekedés mértéke nagyon eltérő – írta a Napi.hu a Trademagazin listája alapján. A Tesco továbbra is a legnagyobb, ám a Lidl megelőzte az Auchant, az Aldinál és a Rossmannál robbant a bevétel.

Egyre többen vásárolnak a mobiljukkal

A Criteo közzétette negyedéves mobilkereskedelmi jelentését, amely átfogó elemzést tartalmaz 2016 első három hónapjának online vásárlási trendjeiről és a fogyasztói viselkedésekről – írta a tozsdeforum.hu. Jelenleg globális szinten a tranzakciók 38%-át bonyolítják itt, de egyes országokban, például Japánban és az Egyesült Királyságban, az arány meghaladja az 50%-ot.

Gyümölcsöt árult a NAV

Gyümölcsöt árult a NAV

Csaknem 30 milliós adóhiányt tárt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Budapesti Nagybani Piac egyik nagykereskedőjénél. A be nem fizetett köztartozás biztosítása érdekében lefoglalt gyümölcs eladásából 4,2 millió forint azonnal befolyt a központi költségvetésbe.