Bűnjellé változott a hamis Converse

Bűnjellé változott a hamis Converse

A NAV pénzügyőrei Rajkánál állítottak meg egy kamiont, amely hamis lábbeliket szállított volna Szlovákiából 67 millió forint értékben egy budapesti címre − közölte az adóhivatal. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése miatt indult büntetőeljárás.

Két Tesco marad nyitva vasárnap

Két Tesco marad nyitva vasárnap

Mindössze két Tesco lesz nyitva az egész országban vasárnaponként március 15-e után. A két áruház azért kapott mentességet, mert Szerencs és Sátoraljaújhely a Tokaji Történelmi Borvidék része. Mindkét bolt 0–24 órás nyitva tartással üzemel majd a hét minden napján – írja a Pénzcentrum.hu. A törvény szerint a kisebb üzletekben az élettárs sem dolgozhat, mert nem számít családtagnak.

Megtartja dolgozóit az Auchan

Megtartja dolgozóit az Auchan

Egy terven felüli értékcsökkenési leírás miatt 12,5 milliárd forint mínusszal zárt tavaly az Auchan, amely hosszabb nyitva tartással készül a vasárnapi zárva tartásra. Csoportos létszámleépítés nem várható. Azok a dolgozók, akik a vasárnapi teendőkre szerződtek, új munkaszerződést kapnak.

Az online kasszák húzták a kereskedelmi adatokat

Az online kasszák húzták a kereskedelmi adatokat

Részben az online pénztárgépek adataival magyarázza a KSH szakértője a kiskereskedelmi forgalom januári megugrását. A kereskedelmi szövetség szerint az idei utolsó négy hónap számai lesznek legközelebb a lakossági költés valóságos mértékéhez – írta a Világgazdaság. Januárban 7,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelem volumene az előző évihez képest.

Egyre jobban bízunk a mobilfizetésben

Egyre jobban bízunk a mobilfizetésben

Jelentősen nőtt tavaly az érdeklődés a mobilfizetések iránt – írta a MasterCard legfrissebb felmérése. A kártyatársaság Mobil Világkongresszuson (Mobile World Congress) bemutatott kutatásából kiderült, hogy a fogyasztóknak a mobilfizetésről már nem a biztonsági problémák jutnak eszükbe, hanem az új, továbbfejlesztett digitális lehetőségek – derül ki a MasterCard közleményéből.

Trükköznének a kasszákkal, de hiába

Trükköznének a kasszákkal, de hiába

Még mindig trükközne a pénztárgéppel a felhasználók ötöde, ha tehetné. A Magyar Pénztárgép Szövetség felmérésben kétszáz szervizest és viszonteladót kérdeztek meg az online pénztárgépek bevezetése óta szerzett tapasztalatokról. A szervizesek azt mondják, a kereskedők többsége belátta, hogy az online rendszerbe nem lehet észrevétlenül beavatkozni, azt pedig nagyon kockázatosnak tartják, hogy ne üssék be a vásárlásokat a kasszába.

Kétszáz alkalmazottat érint a Tesco átszervezése

Kétszáz alkalmazottat érint a Tesco átszervezése

Több száz ember állása szűnik meg a Tescónál – tudta meg az Origo. A Tesco azt közölte, hogy átszervezéseket hajtanak végre üzleteikben, amelyek után 50 embernek biztosan nem tudnak már munkát biztosítani. A maradék 150 munkatárs sorsáról semmit nem tudunk.

Egymilliárdos tartozást próbál behajtani a Nébih

Egymilliárdos tartozást próbál behajtani a Nébih

Egymilliárd forintos hátralékot próbál behajtani a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azokon, akik nem fizették be az élelmiszerlánc-felügyeleti díjat. A tapasztalatok szerint a többség rendesen fizeti a díjat, amelyből 4,5 milliárd forint körüli bevételre számítanak. A késlekedők fele már rendezte tartozását a felszólítás után, a tartósan nem fizetőkkel szemben végrehajtást indít a felügyelet.