Negyedével nőhet az online kiskereskedelem

Negyedével nőhet az online kiskereskedelem

Várhatóan a 266 milliárd forintot is eléri idén Magyarországon az interneten keresztül lebonyolított kiskereskedelmi forgalom, ami 22,5 százalékkal haladja meg a tavalyi értéket − derül ki az eNET Internetkutató és Tanácsadó Kft. felméréséből, amelynek eredményeit a cég  hétfőn juttatta el az MTI-hez. A várható vasárnapi üzletbezárások is az e-kereskedők malmára hajthatják a vizet.

Dupla fizetés a vasárnapi munkáért

Dupla fizetés a vasárnapi munkáért

Dupla pénz járna a vasárnapi munkavégzésért. A kormány hosszú távú célja, hogy senkit ne lehessen vasárnap dolgoztatni. Elsőként a kereskedelemben írják elő, hogy havonta csak kétszer lehet beosztani a dolgozókat vasárnap és akkor is csak dupla pénzért. Franciaországban éppen ellentétes folyamat zajlik, ott emelnék a vasárnap nyitva tartó egységek számát, hogy élénküljön a kereskedelem.

Elnöki segítséget kérnek a kereskedők

Elnöki segítséget kérnek a kereskedők

Áder Jánoshoz fordult az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ). Az érdekvédelmi szervezet azt kéri a köztársasági elnöktől, ne írja alá a kedden elfogadott, a kereskedelmi szektort sújtó törvényeket. A szövetség attól tart, hogy a kiskereskedelmi szektort érintő megszorító intézkedések nyomán veszélybe kerül a biztonságos élelmiszerellátás.

Lefőtt az utolsó kávé: elárverezik a budapesti Douwe Egberts gyár eszközeit

Lefőtt az utolsó kávé: elárverezik a budapesti Douwe Egberts gyár eszközeit

Árverést rendeznek a Douwe Egberts Hungary Zrt. eszközeiből a budapesti gyártóüzem bezárása miatt – közölte az onlinekassza.hu-val az Intergavel aukciószervező társaság vezetése. A gyár kávépörköléssel, kávé- és teacsomagolással foglalkozott, és a magyar piac ellátása mellett több európai országba is exportált. A használt, de jó minőségű eszközökre, gépekre csak online lehet licitálni. A gyárban ebben a hónapban teljesen leállítják a termelést.

Razziába kezdtek a fogyasztóvédők

Razziába kezdtek a fogyasztóvédők

A kereskedők harmadánál találtak hiányosságokat a fogyasztóvédők. Az akciósorozat egy hete tart, jellemző a hibás árszámítás, a mérési pontatlanság és a megtévesztő akciós ajánlatok – mondta Fülöp Zsuzsanna, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság szóvivője az MTI-nek. A hatóság azt kéri, hogy a vásárlók csak megbízható kereskedőtől vegyenek ajándékot, vagy rendeljenek online.

Bezáratnák vasárnap a trafikokat is

Bezáratnák vasárnap a trafikokat is

Szigorítanának kormánypárti képviselők az üzletek vasárnapi zárva tartásának szabályozásán. Már nem 400, csak 200 négyzetméter lenne a felső határ, ami alatt nyitva lehetnének a boltok, ráadásul egy módosító indítvány alapján a dohányboltoknak is zárva kellene tartaniuk. A tilalom az adventi időszakra nem vonatkozna.

Bejött a Fekete Péntek az eMAG-nak

Bejött a Fekete Péntek az eMAG-nak

Az idei fekete pénteken százszor több eladás volt az eMAG webáruházban, mint egy átlagos napon. Bár a Fekete Péntek még csak az online vásárlás területén kezd meghonosodni, és a kedvezmények sem olyan mértékűek, mint Amerikában, a cég közleménye szerint 1,7 milliárdos forgalmunk volt egyetlen nap alatt, a kedvezmények összege 550 millió volt. A konkurens e-Digital egy héttel korábban akciózott, és bár a szerver alig bírta a terhelést, így is 700 millió forintért forgalmaztak árucikkeket.

Dübörög a kattintás: Optimisták a webáruházak tulajdonosai

Dübörög a kattintás: Optimisták a webáruházak tulajdonosai

Erőteljesen növekedett a második negyedévben az online áruházak forgalma – derül ki a GKI Digital és az árukereső.hu közös felméréséből. Az év második negyedévében szinte minden szektorban a bővülés volt a jellemző. A melegebb idővel együtt érkező szezonális hatások mellett a rendszeres (pl. ballagás, gyereknap, nyaralások előkészületei), illetve az egyszeri (foci-vb) események, ünnepek jelentősen növelték a webáruházak forgalmát és a tulajdonosok optimizmusát. Az ágazatok között még mindig a műszaki szektor a legerősebb, 11,1 milliárdos forgalommal.