Júliusban három százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumene a nyers adat szerint 2,5 százalékkal, naptárhatástól megtisztítva 3,0 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest - tudatta a Store Insider portál az MTI információja alapján. A júliusi növekedési ütem alacsonyabb mint az előző három hónapban volt, azt megelőzően pedig kilenc hónapon át csökkenést regisztrált a statisztika.

Továbbra is lendületben a hazai webáruházak

Másfél évvel a koronavírus megjelenése után eldőlni látszik a kérdés: a 2021-es év első hat hónapjának eredményei alapján úgy tűnik, hogy a járvány hatására tavaly hirtelen hatalmasat bővülő online kiskereskedelem meg tudta tartani a lendületét, ráadásul a növekedés motorja továbbra is a rendelési gyakoriság növekedése – derül ki az Árukereső.hu és a GKI Digital legfrissebb Online Kiskereskedelmi Index jelentéséből, amelynek részleteit a Trade magazin portál ismertette.

Új szabályok az internetes vásárlásoknál – mire kell figyelni?

Az online rendelések egy részénél új világ jött el idén nyártól. A Tudatos Vásárlók Egyesülete (TVE) összeszedte, a Store Insider portálon pedig szintén megjelent, mit jelentenek az új szabályok, mire kell figyelni, EU-n kívülinek számítanak-e a nagy-britanniai webáruházakból rendelt termékek, illetve hogyan lehet olcsóbb a posta kezelési költsége? 

Nébih: sok családnál feleslegesen nagy az élelmiszer-tartalék

A háztartások 20 százaléka arra számít, hogy nem tudják a lejárati időn belül elfogyasztani a termékeket, ami több mint kétszerese a járvány első hulláma idején tapasztalt adatnak – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel. A felmérés eredményeiről a Trade magazin online portál is beszámolt.