Végérvényesen átalakul az életünk és a fogyasztói szokásaink

Az emberek többsége már megszokta a világjárvány miatt kialakult új életmódot, és arra számít, hogy ezek a változások velünk is maradnak – derül ki az EY legfrissebb, 16 000 résztvevő bevonásával készült nemzetközi kutatásából, amit a Store Insider portál ismertetett. A megkérdezettek megfontoltabban költenek és egyre jobban ragaszkodnak a rugalmas munkavégzéshez.

Belépett a Főtaxi az azonnali csomagszállítási piacra

Az üzleti szegmensre koncentrálva indította el csomagszállítási szolgáltatását a Főtaxi. Az azonnali futárposta-szolgáltatás, a Főtaxi GO a hét minden napján 24 órában elérhető, egyetlen borítéktól az egytonnás rakományig szinte mindent szállítanak, ráadásul nemcsak Budapesten, hanem az agglomerációban is - olvasható a Trade magazin online portál cikkében.

Újabb béremelés az Aldinál: már ennyit vihet haza egy dolgozó

Valamennyi munkakörben egységesen 8 százalékkal növelte munkatársai bérét az ALDI Magyarország. A 2022. január 1-jén életbe lépett munkabérek szerint az áruházi és a logisztikai munkatársak a vállalatnál eltöltött 5 év után már több mint 432 000 forintos bruttó munkabérre számíthatnak, egy kiemelt forgalmú áruházban 10 éve dolgozó üzletvezető munkabére pedig 1 millió forint fölé emelkedik. Az áruházlánc új pozíciót is létrehozott: az üzletvezető-helyettesek bére havi bruttó 522 800 forintnál kezdődik - derül ki a Pénzcentrum cikkéből.

A nagy élelmiszerláncoknak "be kell szolgáltatniuk" lejáró termékeiket

Az Országgyűlés elfogadta az élelmiszerláncot szabályozó törvény módosítását – írja az MTI hírére hivatkozva a Telex portál. Az élelmiszer-pazarlás csökkentését célzó változtatást 138 igen szavazattal, 1 ellenvoks mellett fogadta el a parlament kivételes eljárásban a kormány javaslatára. A jogszabály 2022. február 1-jétől lép hatályba.

Mi kerül idén a fa alá? És mennyiért?

Átlagosan 51 500 forintot költünk karácsonyi ajándékokra, általában 4-7 főnek vásárolunk – derül ki a Dell Technologies Magyarország friss felméréséből, amelyet a hvg.hu portál ismertetett. Az adatok ugyan nem reprezentatívak, de sokat elárulhatnak arról, mi várható a hazai fák alatt karácsonykor.