Nagy bejelentés a mobilfizetés terén

Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója az OTP fejlesztési központjában, az egykori Tőzsdepalotában található OTP Labben jelentette be, hogy Magyarországon elsőként hozzák be az Apple érintéses fizetési megoldását, az Apple Pay-t.

Valós érdekeik helyett presztízsszempontokat választanak a szülők

Valós érdekeik helyett presztízsszempontokat választanak a szülők

A szakgimnáziumok, és általában a hazai szakképzés sem úgy teljesít, ahogy azt a 2015-ös átszervezéskor mindenki remélte. Hiába fektetnek az érintett állami intézmények komoly energiát a szakképzési reformba, a tehetséges diákok a gimnáziumokat választják, a szakképző intézményekben pedig továbbra is nagy a lemorzsolódás. Úgy tűnik, hogy a szülők és tanulók a valós érdekeik helyett gyakran még mindig presztízsszempontok alapján döntenek.

KÖRNYEZETTUDATOS KUTATÁS-FEJLESZTÉS ÉS ÉRTÉKTEREMTÉS - FONTOS MAGYAR FEJLESZTÉS CÉLEGYENESBEN

Környezettudatos kutatás-fejlesztés és értékteremtés - fontos magyar fejlesztés célegyenesben

Napjaink egyik legjelentősebb globális problémájára, a növekvő szén-dioxid kibocsátás káros hatásaira is megoldást kínál a ThalesNano Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem közös kutatás-fejlesztési projektje, melynek keretében a konzorcium hidrogént előállító és szén-dioxidot átalakító elektrokémiai reaktorokat fejleszt Európai Uniós támogatással. 

A megérkezés biztonságáért: komoly segítség lehet az autósoknak a Mobilitásgarancia

A Magyar Autóklub mostantól az Autonet égisze alatt működő szervizhálózatok bevonásával, Mobilitásgarancia néven kínál asszisztencia konstrukciót. Az Autonet Szervizpartner Mobilitásgarancia legfőbb mottója, hogy a gondoskodás nem szűnik meg a szerviz területén kívül – erre pedig a hazai járműparkok és személygépkocsik állapota miatt komoly szükség is van.