Szárnyal az ipari aukciók világa

Egyre több nagyvállalat dönt úgy, hogy feleslegessé váló ipari eszközeit online aukción értékesíti. A piac legnagyobb hazai szereplője, az Intergavel Kft. idén már 173 internetes árverést szervezett meg, ugyanannyit, mint működésük első tíz évében összesen. Ez pedig nemcsak a berendezésekre licitáló vevőknek jó hír, hanem az újrahasznosítás elvét tekintve a környezetnek is. A cég ügyvezetője az autóipar átalakulásától várja a következő nagy felpezsdülést.

Magyar kisüzemi sör nyerte a közép-európai versenyt

Magyar kisüzemi sör nyerte a közép-európai versenyt

Egy hazai főzde, az Elixbeer terméke három aranyérmet is elhozott júniusban a CEBA-n (Central European Beer Awards). A versenyen 7 ország 210 söre vetélkedett, összesen 13 kategóriában. Ezek közül a pIPA nemcsak saját mezőnyében bizonyult a legjobbnak, de Champion díjat is nyert, illetve a kategóriagyőztesek közül is ezt találták a legjobbnak, így a verseny Média-díját is elhozta.

Budapesten járt Helen Doron

Budapesten járt Helen Doron

Felajánlotta segítségét a magyar közoktatásnak a 36 országban jelen lévő Helen Doron English nyelvoktató-hálózat névadó-alapítója. A szakember budapesti látogatása alkalmával örömét fejezte ki, hogy a magyar kormány elkötelezett a hatékony és széles körű nyelvoktatás mellett, és úgy vélte; az általa nagyobb csoportok számára kifejlesztett, bizonyítottan hatásos módszertant a közoktatásban is eredményesen lehetne használni.

Nemzetközi együttműködéssé nőtt egy középiskola zöld kezdeményezése

Nemzetközi együttműködéssé nőtt egy középiskola zöld kezdeményezése

Nemzetközi, 7 országot érintő együttműködés nőtt ki az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola zöld törekvéseiből. Az intézmény rendszeresen küldi diákjait több hónapos külföldi tanulmányutakra az Erasmus+ program segítségével, de a szakmai nívó mellett tavaly már kifejezetten környezetvédelmi szempontokat is érvényesítettek a partnerszállodák kiválasztásánál. A kezdeményezés annyira újszerű és hatékony, hogy egy 2,5 éves, nemzetközi együttműködési program nőtt ki belőle, amiben a résztvevők kifejezetten a magyar példát igyekeznek eltanulni.