Komplett konyhákat árusít ki a brit olajcég

Konyhai és éttermi berendezéseket, hűtőket és számtalan különleges, színes irodai berendezést bocsátott árverésre Magyarországon – költözés miatt – egy brit olajcég. Az összesen több száz tételből álló, kissé profilidegennek tetsző lista két külön aukción, de egy időben kerül kalapács alá.

Állatorvosi számlára főz az ételfutár

Állatorvosi számlára főz az ételfutár

Havonta 500 ezer és egymillió forint közötti összeget költ állatorvosi kezelésre a Szurkolók az Állatokért csapata és ezt nehéz adományokból kigazdálkodni. A tetemes összeg előteremtését most az egyik ételkiszállító cég is támogatja azzal, hogy a július 27-vel kezdődő étlap egyik menüjéből befolyó összeg egy részét közvetlenül a támogató állatorvosok számlájára utalják át.

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a szurkolók

Európai szintű menhelyre gyűjtenek a szurkolók

Évente több tonna adományt kap külföldi magyaroktól is a világszinten egyedülálló – és egyik legismertebb – hazai állatvédő csoport, a Szurkolók az Állatokért. A kapott felajánlást – jellemzően állateledeleket és anyagi támogatást – a hazai fociklubok kemény magjából verbuválódott, radikális állatvédő csapat továbbadományozza. E mellett a szervezet rövidtávú célja egy európai szintű menhely létrehozása, amelynek érdekében most spanyolországi állatvédőkkel is felvették a kapcsolatot.

Beválni látszik a Medárd-napi jóslat

Beválni látszik a Medárd-napi jóslat

Nagy a bizonytalanság a hazai termelők körében. Ahol „tejes” érésben van a búza, akár örülhetnek is az esőknek, míg ahol már sárgul, ott ez a sok csapadék nem annyira szerencsés a gabonára nézve. A sok nedvesség feláztatja a földeket is, így a hagyományosan június végén kezdődő aratás akár heteket csúszik majd. A helyzetet jellemzi, hogy a gabonakereskedők is óvatosabban vannak jelen a piacon és inkább kivárnak – a Concordia Közraktár Zrt. helyzetjelentése.

Soha nem látott pezsgés a használt irodabútor-piacon

Soha nem látott pezsgés a használt irodabútor-piacon

A nagyvállalatok ideális irodáról alkotott képe már évek óta átalakulóban van, a folyamatokat pedig felgyorsították az elmúlt hónapok eseményei. Ezt bizonyítja, hogy a használt irodabútorok piaca is hatalmas mozgásba lendült, aminek a kkv-szektor szereplői is nagy nyertesei lesznek. Egy már zajló, nagyszabású online aukciósorozat keretében például mintegy 25-30 ezer nívós irodabútor cserélhet gazdát a közeljövőben, ami a számítások szerint 5-6 ezer teljes munkaállomás berendezését jelenti.

Japán: az ötmillió étel- és italautomata hazája

Az egyik első dolog, ami szembetűnik a turistának Japánban, hogy elképesztően sok étel- és italautomata van mindenfelé – írja az origo cikke nyomán a Trade magazin portál. Magyarországon ezekkel már egyre ritkábban találkozunk, és a legtöbb európai államban is lassan kimennek a divatból, Japánban azonban továbbra is virágzik ez a piac, és összesen 5 millió darab ilyen automata található a városokban és vidéken egyaránt.

Az országgal együtt éledne újjá a vizsolyi görögkatolikus templom

Az országgal együtt éledne újjá a vizsolyi görögkatolikus templom

Szomorú állapotba került Vizsoly görögkatolikus temploma. A település nincs abban a helyzetben, hogy felújítsa az 1901-ben épült, bensőséges, mára romlásnak indult, de még menthető, barokk épületet. A polgármester közösségi összefogással újítaná meg a kultúrtörténeti emléket. Mint rámutatott: nemcsak hívők mondhatnak köszönetet, amiért megkímélte őket a járvány, és ennek méltó módja volna, ha közösen újítanánk fel az építményt.