Havi 20 ezer forintot költöttünk élelmiszerre

Havi 20 ezer forintot költöttünk élelmiszerre

Az egy főre jutó átlagos havi kiadás 8,9 százalékkal nőtt 2015-ben és átlagosan 74 608 forintot tett ki. Olyan tételek, mint a háztartásban elfogyasztott élelmiszerek, a lakásfenntartás és háztartási energia, valamint a közlekedés, a kiadások 59,7 százalékát vitték el – derül ki Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összefoglaló jelentéséből.

Még több iparosnak kell kassza

Még több iparosnak kell kassza

Miközben újabb piac nyílt az online kasszák gyártói és forgalmazói előtt, arra is figyelniük kell, hogy felfrissítsék a gépeket, méghozzá viszonylag szoros határidővel. A rendeletben érintett kör a korábbi tervezethez képest bővült, az órások, cipészek, számítógép és telefonszerelők, kulcsmásolók, gravírozók is online kasszával dolgoznak szeptember után.

Drágulást hozna a vasárnapi boltzár eltörlése

Drágulást hozna a vasárnapi boltzár eltörlése

A többletmunkával járó bérköltségek növekedése miatt megemelnék fogyasztói áraikat a láncok, ha vasárnaponként újra nyitva kell tartaniuk a nagyáruházaknak. Szerdán döntött a Kúria arról, hogy az MSZP népszavazást kezdeményezhet a vasárnapi boltzár eltörléséről – írja az Origo.

OKSZ: Kell a kasszatámogatás

OKSZ: Kell a kasszatámogatás

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az online pénztárgép-rendszer jelentős mértékben tisztítja a piacot, ami hozzájárul a kiskereskedelmi forgalom mutatóinak emelkedéséhez, továbbá a munkaerőpiac fehéredéséhez is. Az ügyeskedők térvesztése tisztább versenyfeltételeket eredményez az előírások megtartására törekvő vállalkozások számára – kommentálta az Országos Kereskedelmi Szövetség a kasszacsere újabb hullámáról szóló hírt.

Tovább terjeszkedik a Spar

Tovább terjeszkedik a Spar

Folytatja terjeszkedését idén is a Spar, amely a modernizálást követően öt üzletét nyitotta újra márciusban, Tökölön pedig új szupermarketet adott át. A terjeszkedés alapját az adja, hogy a cég forgalma tavaly 3 százalékkal bővült.