Demján: 200-250 milliárdos kiesést jelent a vasárnapi zárás

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke szerint várhatóan 200-250 milliárd forint hiányzik majd a költségvetésből a boltok vasárnapi zárva tartása miatt, a foglalkoztatottak és az általános forgalmi adó kiesése következtében. Demján Sándor szerint a kieső bevételt újabb adókkal pótolhatják a költségvetés kiegyenlítésére.

Veszélyben van még 31 magyar Tesco

Veszélybe kerülhet további 31 magyar Tesco áruház működése – írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a társaság központja a gyenge vásárlóerőt okolja. A Tesco arra hivatkozott, hogy a kereskedelmi törvény változása miatt kénytelenek bezárni 13 üzletüket, mert az kimondja, hogy nem árusíthat a hazai piacon olyan kereskedő, amely két egymást követő évben veszteséget termel.

Figyeljenek az éves kasszaszerviz határidejére!

Hamarosan eljön az elsőként bekötött online pénztárgépek éves, kötelező felülvizsgálatának határideje – figyelmeztetnek a szakértők. A jogszabály értelmében a kasszákat minden évben felül kell vizsgálni. Miután már 2014 első felében is üzemeltek online kasszák, a tulajdonosoknak figyelniük kell, mikor jár le az egy év. Aki elmulasztja a kötelező szervizt, akár egymillió forint mulasztási bírságot is kaphat.

A vásárlás élménye miatt élnek tovább a boltok

A vásárlók 79 százaléka még mindig hagyományos boltban vásárol különböző termékeket, az üzletek tehát nem vesztettek népszerűségükből az online kereskedelem terjedése miatt. Az emberek társas tevékenységként tekintenek a vásárlásra, és a legtöbben még mindig szeretik látni, érezni és lehetőség szerint azonnal megvenni az árucikket – olvasható a CBRE tanulmányában. Sok esetben az online rendelt és üzletekben átvett áruk mellé a helyszínen vásárolnak még valamit az ügyfelek.

 Könnyítést ígérnek a pénztárgépet használóknak

Könnyítést ígérnek a pénztárgépet használóknak

Lehetővé válik és egyszerűnek ígérkezik az adóhatósághoz bekötött online pénztárgépek bérlése, illetve a már megvásárolt gépek esetében az üzemeltető váltása is a Nemzetgazdasági Minisztérium szakmai vitára bocsátott rendeletmódosító javaslata szerint – írta a Napi Gazdaság a szaktárcára hivatkozva.

Szigorodik a törvény, füstölöghetnek a dohány-nagykereskedők

Szigorodik a törvény, füstölöghetnek a dohány-nagykereskedők

Kizárólag állami, vagy azzal szerződésben álló ellátóktól vásárolhatnak dohányterméket jövő szeptembertől a trafikok a parlament tegnapi döntése értelmében, amivel a kétharmados többséget igénylő sarkalatos törvények közé is emelték a törvénymódosítást. A fejlesztési miniszter indoklása szerint a dohánytermék-nagykereskedők folytathatják tevékenységüket, de dohányterméket trafikoknak nem, csak kiskereskedelmi ellátóknak árulhatnak. Emelkedik a jövedéki adó is – írta az MTI.

Kifehérítik az étel-ital automaták piacát

Kifehérítik az étel-ital automaták piacát

Az Ital- és Áruautomata Szövetség bevonásával már készül a szegmens átláthatóságát célzó szabályozás − közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel. Az intézkedés célja a piac kifehérítése, az átláthatóság megteremtése, ugyanis számos olyan automata működik Magyarországon, amely mögött nem áll legális gazdálkodó. Az eljárás díja 30 ezer forint lenne automatánként, amit a szakmai szövetség irreálisnak tart.