Csempészcigivel volt tele a kisbusz

Hatvanötmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel. Azt a telephelyet is átvizsgálták, ahonnan a busz kihajtott, ott még több illegális dohánytermékre bukkantak.

Nyitástól zárásig beállhat egy NAV-os a kasszába

Nyitástól zárásig beállhat egy NAV-os a kasszába

Július elsején indult a NAV nyári ellenőrzéssorozata, amelyben az adóellenőrök a megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolhatnak ott, ahol kétséges a szabályok betartása. A turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken számítani lehet az adóellenőrök és a pénzügyőrök jelenlétére - figyelmeztetett a NAV.

Bukarest helyett Budapesten adták el a zöldséget

Bukarest helyett Budapesten adták el a zöldséget

A fuvarokmányok szerint nem Magyarországra, hanem Romániába kellett volna szállítani azt a kamionnyi spanyol zöldséget és gyümölcsöt, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ekáer munkacsoportja a budapesti nagybani piacon talált, a kereskedőt a kiszabható legmagasabb bírsággal büntették. A cég ellen áfacsalás miatt is vizsgálatot indítottak.

Gyanúsan olcsó volt a tej

Gyanúsan olcsó volt a tej

Az uniós áfaszabályok kijátszásával hozott forgalomba Szlovákiából származó tejet az a céghálózat, amelyet a NAV adóellenőrei göngyölítettek fel Budapesten. Az esetet feltáró adóigazgatóság feljelentést tett a NAV pénzügyi nyomozóinál bűncselekmény gyanúja miatt – tájékoztatta az onlinekassza.hu-t az adóhatóság.

Online kasszák: 200 milliárdos pluszbevétel

Online kasszák: 200 milliárdos pluszbevétel

Az online kasszarendszer 200 milliárd forint plusz áfabevételt hoz az államnak. Ez annyit jelent, hogy több mint ezermilliárdos forgalom vált láthatóvá, ami a teljes tavalyi kereskedelmi bevételnek több mint a tizede. Így nem meglepő, ha a kereskedelem szárnyalását mutatják a statisztikák - írja a VG.hu.

Ellenőrzés: Kilencszeresére nőtt a romkocsma forgalma

Ellenőrzés: Kilencszeresére nőtt a romkocsma forgalma

Megugró áfabevétel, több adózó vállalkozás és több százmilliós bírság − összesítette a NAV a belvárosi vendéglátóhelyek ellenőrzésének és az online pénztárgépek bevezetésének eredményeit. Az adóhatóság továbbra sem pihen, a turistaszezon újabb ellenőrzéseket hoz − írja a Napi.hu.

Egymillió eurós bankszámlákat zárolt a NAV

Egymillió eurós bankszámlákat zárolt a NAV

Több mint egymillió eurós pénzmozgás volt azokon a bankszámlákon, amelyeket zárolt a NAV, hogy megakadályozza az esetleges vagyonkimentést. A gyanús pénzmozgás miatti eljárást a NAV Pénzmosás Elleni Információs Irodája kezdeményezte. Hasonló vizsgálatok nyomán idén már 4,4 milliárd forint adóhiányt állapítottak meg a fővárosi revizorok – tájékoztatott a hatóság.