Folyamatosan fürkészi a NAV az internetes kereskedőket

Folyamatosan fürkészi a NAV az internetes kereskedőket

Két és fél év alatt nagyjából kilencezer ellenőrzést végzett el az adóhivatal az internetes kereskedelem különféle szereplőinél. Az ügyekben összesen több mint egymilliárdos büntetést szabott ki a NAV. Sokszor az interneten hirdető, árusító magánszemélyeknél találtak hiányosságot a revizorok.

Adócsalásnak tekinti a Penny akcióját a NAV

Adócsalásnak tekinti a Penny akcióját a NAV

Jelenlegi formájában adócsalásként értelmezi az adóhatóság a Penny Market vásárlás mellett készpénzfelvételt lehetővé tevő „cash back” szolgáltatását. A Penny közléséből kiderül, hogy előzetesen nem egyeztettek a felvetődő problémákról. Az adóhatóságnak az a gondja, hogy a rendszerben nem lehet elkülöníteni a vásárlás és a pénzfelvétel összegét.

Csempészcigivel volt tele a kisbusz

Hatvanötmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel. Azt a telephelyet is átvizsgálták, ahonnan a busz kihajtott, ott még több illegális dohánytermékre bukkantak.

Nyitástól zárásig beállhat egy NAV-os a kasszába

Nyitástól zárásig beállhat egy NAV-os a kasszába

Július elsején indult a NAV nyári ellenőrzéssorozata, amelyben az adóellenőrök a megszokott próbavásárláson túl forgalmat is számolhatnak ott, ahol kétséges a szabályok betartása. A turisták által gyakran látogatott helyeken és a tömegeket vonzó rendezvényeken számítani lehet az adóellenőrök és a pénzügyőrök jelenlétére - figyelmeztetett a NAV.

Bukarest helyett Budapesten adták el a zöldséget

Bukarest helyett Budapesten adták el a zöldséget

A fuvarokmányok szerint nem Magyarországra, hanem Romániába kellett volna szállítani azt a kamionnyi spanyol zöldséget és gyümölcsöt, amelyet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ekáer munkacsoportja a budapesti nagybani piacon talált, a kereskedőt a kiszabható legmagasabb bírsággal büntették. A cég ellen áfacsalás miatt is vizsgálatot indítottak.