Működő üzemeket is lefoglalt a NAV

Működő üzemeket is lefoglalt a NAV

Zárolásokkal próbálták enyhíteni az államot ért kárt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyi nyomozói az elmúlt év legkülönlegesebb lefoglalásai során. Az adóhivatal emberei 29,5 milliárd forint értékben foglaltak le egyebek között komplett működő üzemeket is – írja az mno.hu.

HU-GO segített a felderítésben a NAV-nak

Az EKÁER és a HU-GO adatainak összefuttatása segítette a NAV fővárosi végrehajtóit abban, hogy fedezetet találjanak egy 100 millió forintos áfacsalási ügyben. A kereskedelmi Kft. tevékenységével kapcsolatban költségvetési csalás gyanúja miatt nyomozás is indult – tájékoztatott az adóhatóság.

Milliárdos bírságok a kasszák miatt

Milliárdos bírságok a kasszák miatt

Az online pénztárképekkel összefüggő visszaélések miatt eddig több mint kétmilliárd forint büntetést szabott ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal – írta pénteki számában a Magyar Idők. A kiskereskedelmi forgalom növekedésében az online pénztárgépek hatása is tetten érhető, mérhetően növekedett a forgalom. 

Folyamatosan fürkészi a NAV az internetes kereskedőket

Folyamatosan fürkészi a NAV az internetes kereskedőket

Két és fél év alatt nagyjából kilencezer ellenőrzést végzett el az adóhivatal az internetes kereskedelem különféle szereplőinél. Az ügyekben összesen több mint egymilliárdos büntetést szabott ki a NAV. Sokszor az interneten hirdető, árusító magánszemélyeknél találtak hiányosságot a revizorok.

Adócsalásnak tekinti a Penny akcióját a NAV

Adócsalásnak tekinti a Penny akcióját a NAV

Jelenlegi formájában adócsalásként értelmezi az adóhatóság a Penny Market vásárlás mellett készpénzfelvételt lehetővé tevő „cash back” szolgáltatását. A Penny közléséből kiderül, hogy előzetesen nem egyeztettek a felvetődő problémákról. Az adóhatóságnak az a gondja, hogy a rendszerben nem lehet elkülöníteni a vásárlás és a pénzfelvétel összegét.

Csempészcigivel volt tele a kisbusz

Hatvanötmillió forint értékű csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Nyíregyházán – közölte a NAV észak-alföldi regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense az MTI-vel. Azt a telephelyet is átvizsgálták, ahonnan a busz kihajtott, ott még több illegális dohánytermékre bukkantak.