Egyre népszerűbb az online ajándékvásárlás

A Jófogás online felmérése szerint az átlagos magyar internetező elsősorban a szűk családi körnek, 10-50 ezer forint értékben ajándékoz, és csak néhány héttel karácsony előtt, leginkább a tömött üzletekben kezdi el a meglepetések beszerzését. A többségnek azonban karácsonykor is fontos a környezetvédelem és a válaszadók körülbelül egyharmada használt termékeket is a fa alá tesz. Az ünnepi felmérést csaknem 11 000 Jófogás-felhasználó töltötte ki.

36 éves hazai vállalat az új BÉT50-ben

Az ország egyik első, magyar tulajdonú IT-cége, a 36 éves SERCO Informatika Kft. is bekerült idén az ország leginspirálóbb vállalkozásait összegyűjtő BÉT50 kiadványba. A hazai mércével veterán vállalkozás az utóbbi években szinte startup-szerű növekedéssel hívta fel magára a figyelmet. Ennek hátterében makrogazdasági folyamatok mellett a sikeres generációváltás és profiltisztítás áll.

Új, nemzetközi szereplő a hazai informatikában

Új, nemzetközi szereplő a hazai informatikában

Egy akvizícióval a magyar piacon is megjelent a Microsoft Dynamics kiemelt nemzetközi partnere, a COSMO CONSULT csoport, az egyik legnagyobb német, multinacionális, vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég. A 12 országban jelenlévő, 130 millió euró éves forgalmú, több mint 1000 alkalmazottat foglalkoztató vállalat egy intenzív, kelet-európai terjeszkedés első állomásaként a mindkét országban piacvezető magyarországi ERP szolgáltatót, az XAPT Solutions-t, és annak romániai leányvállalatát vásárolta meg. A lépéssel az XAPT neve fokozatosan eltűnik a magyar és román piacról, és a vállalkozások jogfolytonosan, de a COSMO CONSULT neve alatt, kibővült portfolióval működnek tovább.

Vigyen haza egy „darabka repülőt”!

Vigyen haza egy „darabka repülőt”!

Businessülések, repülős mentőmellények és egy „vészcsúszda” is szerepel az év egyik legkülönlegesebb árverésén.

A lehető legtrendibb berendezési tárgyakra, szobadíszekre tehetnek szert azok a cégek vagy szórakozóhelyek, akik időben lecsapnak egy most futó online aukción a Boeing üléssorára, a fedélzeti légzőmaszkokra, repülős mentőmellényre, esetleg egy komplett székpárra a business class-ról.