Online kassza: ha van, ha nincs, jelenteni kell

Online kassza: ha van, ha nincs, jelenteni kell

Január 1-től minden újonnan kötelezettnek online pénztárgépet kell használnia. Aki eddig nem tett eleget a kötelezettségének, annak kézi számlákkal és a havi adatszolgáltatással kell számolnia, amíg az online kasszája nem üzemel – ha nem akar bírságot fizetni. Jó hír azonban, hogy úgy tűnik, azok sem maradtak le a kedvezményről, akik még nem kapták meg a kasszájukat, de a kódot megkérték hozzá még december vége előtt.

Ünnep után indították a kasszarohamot a taxisok

Ünnep után indították a kasszarohamot a taxisok

A taxisok és a pénzváltók vitték a leginkább az online pénztárgépeket, de ők is csak a két ünnep között. A szerelők és a tisztítási szolgáltatók egy jelentős része azonban hivatalosan inkább az áfás számlák mindennapos töltögetését választotta.

OKSZ: indul az év legforgalmasabb hete

OKSZ: indul az év legforgalmasabb hete

A karácsony előtti hét az év legerősebb időszaka az üzletekben, az arany hétvégén és a következő napokban a kereskedők az eddiginél is nagyobb forgalomra számíthatnak az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) szerint. Vámos György, a szervezet főtitkára az MTI kérdésére elmondta: decemberben a teljes kiskereskedelmi forgalom 5 százalékkal nőhet a tavaly decemberihez képest, de nem zárható ki nagyobb emelkedés sem. A decemberi bolti költés 50 milliárd forinttal túllépheti az előző évit, és így meghaladhatja az 1000 milliárd forintot.

Hosszú távú megoldás a boltok munkaerőhiányára – eladó és kassza nélküli üzletek

Hosszú távú megoldás a boltok munkaerőhiányára – eladó és kassza nélküli üzletek

Nincs sor, nincs pénztár, nincs eladó, de talán még biztonsági őr sem, csak áruval tömött polcsorok, ahova besétál a vevő, leveszi amire szüksége van, majd kilép az üzletből. Mindez nem valami társadalmi utópia, hanem az élelmiszerkereskedelem egyik evolúciós iránya, amelyet az Amazon, a világ egyik legnagyobb online kereskedője már meg is valósított. Ugyan a projekt még pilot stádiumban van, de néhány éven belül ezrével nyílhatnak az ilyen és ehhez hasonló boltok, hiszen egy ehhez nagyon hasonló, terjedőben lévő rendszerről nemrég már egy skandináv példával is szolgáltunk.

Automatizálja a minőségellenőrzést egy hazai fejlesztő

Automatizálja a minőségellenőrzést egy hazai fejlesztő

Egy új, hazai fejlesztés kis- és nagyüzemi körülmények között is képes automatizálni a lemezalkatrésszel foglalkozó vállalkozások minőségellenőri feladatait. A Meleghegyi és Társa Kft. valamint az Optimal Optik Kft. által közösen fejlesztett, új rendszer nemcsak ellenőrzi majd az elkészült lemeztermékek súlyát és anyagvastagságát, külső méreteit és kontúrját, de egyúttal bele is gravírozza a megfelelő sorszámot vagy kódot a lemezbe. A 285,7 millió forintos összköltségű fejlesztés 180 millió forintos európai uniós támogatás segítségével a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Versenyt futnak az idővel a taxisok

Versenyt futnak az idővel a taxisok

Még egyetlen taxiban sem látott online pénztárgépet Tamás Miklós, a City Taxi elnöke, pedig január elsejétől már mindegyikben működniük kellene. A rövid határidő miatt komoly bajban vannak a kollégái – mondta Tamás Miklós. Csak a City Taxinál 840 kocsiba kellene beszerelni a készülékeket, Budapesten pedig összesen körülbelül ötezerbe, vagyis az év végéig naponta 300-400 járműre kellene sort keríteni csak a fővárosban (az egész országban mintegy 11 ezer taxi fut az utakon).