Online értékesítik a Knorr-Bremse használt eszközeit

Online értékesítik a Knorr-Bremse használt eszközeit

Internetes árverésen értékesíti használt eszközeit a Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. A cég vezetése azért döntött az aukció mellett, mert új, korszerűbben felszerelt telephelyen folytatják a munkát, oda pedig már nem viszik át a fölöslegessé vált, használt eszközöket – tájékoztatott az aukciót szervező Intergavel Kft. A legközelebbi árverési forduló július 30-án ér véget, de várható, hogy további aukciókat is szerveznek a feleslegessé vált berendezések értékesítésére.

A patikák is bukták az ötvenezres támogatást

A patikák is bukták az ötvenezres támogatást

A teljes éves árrésük nagyjából egy százalékát, körülbelül egymilliárd forintot költöttek a patikák az online pénztárgépek beüzemelésére – írja a Világgazdaság. Több gyógyszertár hiába kapott 50 ezer forintos gépenkénti támogatást, azt mégsem tudták igénybe venni, mert nem érkezett meg időben a megrendelt kassza. Így összesen mintegy 186 milliójuk úszott el. Ezen a héten várhatóan befejeződik a patikák online átállása.

Várakozó legális trafikok, lefülelt illegális dohányüzem

Várakozó legális trafikok, lefülelt illegális dohányüzem

Még egy hónapig izgulhatnak azok, akik az ötödik körös trafikpályázaton indultak el. „A 2014. június 10-i ajánlattételi határidőre beérkezett pályázatok elbírálását 30 nappal meghosszabbítjuk, így a pályázati elbírálási határideje augusztus 9-e” – idézi a Világgazdaság az NDN Zrt. közleményét. Közben illegális dohányüzemet leplezett le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nyírbogdányban, ahol egy férfi ráadásul egészségügyi kockázatot is jelentő tölgyfalevéllel dúsította az árut – tájékoztatta a NAV Észak-alföldi Regionális Bűnügyi Igazgatósága az MTI-t.

Csökkentek a mezőgazdasági termelői árak, bővült az ipari termelés

Csökkentek a mezőgazdasági termelői árak, bővült az ipari termelés

Jelentősen csökkentek a mezőgazdasági termelői árak a tavalyihoz képest – állapítja meg a KSH legfrissebb jelentése. A mérséklődés mértéke átlagban 9,2 százalék, csak az élő állatok és állati termékek előállítási ára nőtt. Eközben az ipari termelés volumene májusban 9,6 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az export értékesítés 10, a belföldi pedig 2,2 százalékkal emelkedett. A feldolgozóipar teljes megrendelés-állománya 14 százalékkal nőtt.

Felpörgette a foci-vb az áruhiteleket

Használt az áruhitelpiacnak a labdarúgó-vb nyomán élénkülő, műszaki cikkek iránti kereslet. A fogyasztási hitelek új kihelyezései hónapról hónapra nőttek 2014 első felében – írja a vg.hu. A Magyar Cetelem Bankhoz több hitelkérelem érkezett infokommunikációs eszközökre az elmúlt hetekben, mint tavaly karácsony előtt. Az okoseszközöket egyre többen használják vásárláskor is, például az árak összehasonlítására.

Nő a biztonsági őrökre fordított kiadás

Nő a biztonsági őrökre fordított kiadás

A vagyonvédelmi szolgáltatóknál kötelező lesz a minimális rezsióradíj meghatározása. Ennek az eljárási szabályait hozta nyilvánosságra a kormány a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent rendeletében. Az éves minimális rezsióradíjról minden év április elsejéig kell megegyezni. Az építőiparban érvényes óradíjat április 10-én hirdették ki, az nettó 2422 forint.

Áfacsalás is sújtja a magyar tejtermelőket

Áfacsalás is sújtja a magyar tejtermelőket

Félpályás útlezárással tiltakoztak kedden az egyenlő piaci feltételeket követelő tejtermelők Budaörsön, Nagytarcsán és Pécsett. A demonstrációs bizottság vezetője elmondta a Népszavának, a tejtermelők a becslések szerint 600-800-an, 40-50 munkagéppel és 100-120 személygépkocsival tiltakoztak az országba jórészt feketén behozott külföldi tejtermékek dömpingje miatt.

Alkotmánybíróság: nem sért alapjogot a trafiktörvény

Alkotmánybíróság: nem sért alapjogot a trafiktörvény

Nem sértette a trafikosok tulajdonhoz való jogát, hogy az állam tavaly felforgatta a piacot és egy szűk körnek adott dohányárusítási jogot – állapította meg kedden az Alkotmánybíróság. A bírák határozatával a testület három tagja nem értett egyet. A hvg.hu beszámolója szerint tizenhat károsult kereskedő emelt panaszt a jogszabály ellen, amely elvette tőlük a dohányárusítás lehetőségét. Arra hivatkoztak, hogy a trafiktörvény sérti a szabad vállalkozáshoz és a tulajdonhoz való jogukat.