2025: Mindennet

2025: Mindennet

A Fehér Ház 2025-re jósolja, hogy a világ elérkezik az Internet of Everything, azaz a mindent összekapcsoló hálózat korszakába. A gazdaság óhatatlanul átalakul, megváltozik például az üzletemberek és vásárlóik viszonya is. Amíg a dolgok internetje (Internet of Things) 2020-ra eléri az 1,9 ezer milliárd dolláros gazdasági értéket, az ezen még tovább mutató „mindennet” haszna egyelőre felbecsülhetetlen.

Tejrazzia: 62 ezer liter zár alatt

Tejrazzia: 62 ezer liter zár alatt

A tejipari nagykereskedőknél és forgalmazóknál tartottak átfogó ellenőrzéssorozatot, az ötven cég vizsgálata nyomán több mint 62 ezer liter tejet vontak forgalmi korlátozás alá – számolt be az MTI-nek az országos főállatorvos. Emellett összesen 347 tételben, 3088 kilogramm élelmiszert foglaltak le. Ezek között két tonna, lejárt szavatosságú lengyel sajt is volt.

Fonallal és műtrágyával csaltak áfát

Fonallal és műtrágyával csaltak áfát

Műtrágyával és fonallal üzletelő, fiktív számlákkal dolgozó bűnszervezetre csaptak le a NAV dél-alföldi pénzügyi nyomozói. Az ügyekben költségvetési csalás miatt hét embert vettek őrizetbe – tájékoztatta a NAV regionális bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense az MTI-t. Két vállalkozó is megbukott az ellenőrzésen áfacsalás gyanújával, mint később kiderült, ugyanattól a társaságtól szerezték be a visszaélésre alkalmat adó papírokat. Az adóhatóság zárolta a gyanúsítottak vagyonát, így van esély rá, hogy megtérül a kár.

Több mint háromezren buktak a kasszaellenőrzéseken

Több mint háromezren buktak a kasszaellenőrzéseken

Az idén már több mint 25 ezer célzott ellenőrzést végzett az online pénztárgépek működtetésével összefüggésben a NAV, az esetek 12 százalékában, mintegy háromezernél talált valamilyen hiányosságot és 260 millió forint bírságot szabott ki – közölte az MTI érdeklődésére az adóhatóság. Gyanús, ha rendszertelenül használják a pénztárgépet. A kiszállások során a pénztárgépnaplót is elkérik a revizorok.

Szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a Forma 1 árusai

Szigorú ellenőrzésekre számíthatnak a Forma 1 árusai

Rástartolnak a fogyasztóvédelmisek is a hétvégi Forma 1-es Magyar Nagydíjra. Idén is kiemelt figyelmet kap, hogy ellenőrizzék, vehetnek-e a fiatalkorúak alkoholt és dohánytermékeket. A tendencia javul, 2013-ban felére csökkent a szabálysértések száma az előző évihez képest, de még így is minden harmadik árusnál találtak valamilyen problémát.

Valamelyest lassított májusban a kiskereskedelem

Valamelyest lassított májusban a kiskereskedelem

Idén májusban 4,9 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom naptárhatástól megtisztított volumene a tavalyihoz képest – tette közzé második becslését a KSH. Az élelmiszer- és élelmiszerjellegű vegyes kiskereskedelemben 8,1 százalékkal, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 2,6 százalékkal, míg az üzemanyag-kiskereskedelemben 1,5 százalékkal emelkedett az értékesítés volumene. Az öthavi forgalombővülés 6,6 százalék volt.

Online pénztárgép buktatta le a zsebre dolgozó pultosokat

Online pénztárgép buktatta le a zsebre dolgozó pultosokat

Munkaadójukat megkárosító pultosokat buktattak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal revizorai, akik a söröző online pénztárgépének adatai alapján leplezték le a csalókat – írta a NAV közleményében. A vállalkozó megdöbbenve szembesült a ténnyel, hogy alkalmazottai saját zsebükre dolgoznak.

Versenyeznek a legjobb webáruházak

Versenyeznek a legjobb webáruházak

Idén 4. alkalommal rendezik meg az Ország Boltja versenyt, hogy kiderüljön melyik a legnépszerűbb webáruház. A verseny szervezője, az Árukereső.hu fontosnak tartja évről évre bemutatni a minőségi e-kereskedelmi vállalkozásokat és a magyar online piactér töretlen fejlődését, ezzel is növelve az internetes kereskedelembe vetett bizalmat.