A napelem az irodapiacon kiszámíthatóságot is jelent

A napelem az irodapiacon kiszámíthatóságot is jelent

Épp a legválságosabb időszakban radikálisan csökkentette a bérlők működési költségeit az Alfa Group ingatlanfejlesztő és -üzemeltető társaság épületein működő napelemes rendszer. A megfelelően méretezett parkok évi több tíz milliós megtakarítást és kiszámítható üzemeltetési költségeket jelentenek, miközben az épület ökológiai lábnyomát is radikálisan csökkentik.

Új gépészeti áruház nyílt Győrben

Szeptember 29-én, 10 órakor nyitotta meg kapuit Győr legújabb, elsősorban a klímatechnológiára és a hőszivattyúkra koncentráló épületgépészeti áruháza. A Szent Imre út 95. alatt létesített új szaküzlet a 25 éve épületgépészettel foglalkozó Vatam csoport legújabb vállalkozása. A megnyitón részt vett Simon Róbert Balázs, Győr országgyűlési képviselője és Pintér-Péntek Imre, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke is.

Ezekben az országokban költöttük a legtöbbet idén nyáron

Meglódult a magyarok külföldi kártyás költéseinek száma idén nyáron – derül ki az Erste adataiból, amelyeket a Store Insider portál is közölt. A bank ügyfelei július és augusztus között 27 százalékkal többször vásároltak a kártyáikkal külföldön, mint tavaly, és közel ugyanennyivel költöttek el több pénzt is.  A forgalom sokkal jobban erősödött a szomszédos országokban, ahová bevásárlási céllal is utazhattak, mint az üdülőterületeken – de a tengerpartokon se volt hiány a magyarokból. A járvány okozta turisztikai válságot már magunk mögött hagytuk.

Felmérés: nőtt a létszámbővítést tervező cégek aránya

Nem kell tartani elbocsátási hullámtól a kkv-szektorban. 10-ből 7 vállalkozás a jelenlegi dolgozói létszámmal tervez a következő egy évben, emellett kissé erősödött a cégek létszámbővítési szándéka is. A K&H bizalmi index legutóbbi eredményeiből, melyekről az Adó Online (ado.hu) portál is beszámolt, az is kiderül, hogy az egy számjegyű fizetésemelés mellett a cégek közel felénél cafeteriára is számíthatnak a dolgozók.

Magyar gyártó megoldása forradalmasíthatja a hazai vízgazdálkodást

A globális felmelegedés miatt egyre egyenetlenebb csapadékviszonyok között a vízgazdálkodáshoz szükséges véd- és gyűjtőművek sokasága készült el a közelmúltban Magyarországon is. A nagy felületű víztározók azonban hiába alkalmasak a csapadékvizek, belvizek gyűjtésére és öntözési célú hasznosítására, ha a párolgási veszteség miatt az aszályos időszakokra lényegében kiszáradnak. A megoldás a párolgási veszteség kiküszöbölése, amire egy magyar gyártó kínálja az egyetlen, valóban működő megoldást. Most kell lépni, amikor még van mire vigyázni, van mit megóvni az elillanástól.

Nem állt meg a fővárosi agglomeráció túlnépesedése ‒ friss térképen a tények

Egyre több önkormányzat próbálja fékezni a folyamatot, de a főváros környéki agglomeráció lakosságának növekedése megállíthatatlannak látszik. Mindez annak ellenére, hogy ezeken a településeken egyre komolyabb probléma van nemcsak az oktatási férőhelyekkel, de az alapvetőnek gondolt infrastruktúrával is. A Helix Consulting a KSH frissen kiadott, részletes népesedési adatai alapján készített részletes vizualizációt.

Már zajlanak a Nébih-ellenőrzések a Balaton körül

Minden évben három szezonális élelmiszerlánc-vizsgálatot koordinál a Nébih – jelentette ki az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára, Balatonlellén. Dr. Nobilis Márton hozzátette, a tavaszhoz és karácsonyhoz köthető ellenőrzések mellett jelenleg a nyáriak zajlanak, melyek keretében a Balaton környéki vendéglátóhelyek kapnak kiemelt figyelmet - számolt be róla a Store Insider portál.