A boltzár után is jelentős a munkaerőhiány

A boltzár után is jelentős a munkaerőhiány

A statisztika szerint a vasárnapi boltzár eltörlése ellenére kevesebben dolgoznak a boltokban, mint egy évvel korábban. 2015. elejéhez képest másfélszeresére nőtt az üres állások száma, a kereskedelemben általánosnak mondható a munkaerőhiány. Az üres álláshelyek száma a kereskedelemben a tavaly februári 3260-ról idén februárra 4608-ra, vagyis 41 százalékkal nőtt a 4 főnél több embert foglalkoztató cégek körében.

Új vállalatvezetés a SPAR Magyarországnál

Új vállalatvezetés a SPAR Magyarországnál

2017. január 1-jétől Erwin Schmuck (67), a SPAR Magyarország ügyvezető igazgatója karrierjét a SPAR Magyarország Felügyelőbizottságának tagjaként folytatja tovább. Helyét Heiszler Gabriella ügyvezető igazgató veszi át, míg a vállalatvezetéshez Szalay Zsolt INTERSPAR értékesítési vezető is csatlakozik, de már értékesítésért felelős ügyvezető igazgatói státuszban – írja a Trade Magazin.

Most délben záratnák be a boltokat

Most délben záratnák be a boltokat

Úgy tűnik, hogy bár újra nyitva lehetnek a boltok vasárnaponként, a törvényhozók nem fogják ennyiben hagyni a kérdést. A Népszabadság szerint a kormányzat külön adót vetne ki azokra a 400 négyzetméternél nagyobb boltokra, akik nem zárnak be vasárnap délben.