Újabb kasszabekötési hullámot vár az NGM

Újabb kasszabekötési hullámot vár az NGM

A feketegazdaság további visszaszorítását, a foglalkoztatás és a hitelezés bővítését nevezte a következő időszak fő gazdaságpolitikai teendőinek Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Napi Gazdaság konferenciáján. A miniszter újabb kasszabekötési hullámra számít, hiszen sokan csak a karácsonyi szezon előtt kezdenek kereskedni – írta az MTI.

Szinte észre sem vették az online átállást a ProgAdat ügyfelei

Szinte észre sem vették az online átállást a ProgAdat ügyfelei

Határidőre befejezte kasszái online átállását a Laurel Cégcsoporthoz tartozó ProgAdat Kft. A cég ügyfelei ebből szinte semmit nem vettek észre, hiszen a kezelőfelület, a szoftver az online átállása után sem változott. A szakemberek természetesen sok erőfeszítést tettek a háttérben azért, hogy ne legyen semmi fennakadás.

Újranyitják a bedeszkázott üzleteket

Újranyitják a bedeszkázott üzleteket

Ma indul a „Nyitva! Kiadó Üzletek Fesztiválja”, amelynek keretében több mint egy tucat, régóta bezárt üzlethelyiség nyílik meg a Fővárosi Önkormányzat és a Kortárs Építészeti Központ közös kezdeményezésére – írta a realista.hu. A cél, hogy az üres boltokba települő vállalkozások, társadalmi szervezetek különösebb kötelezettség nélkül kipróbálhassák magukat. A kezdeményezés a városképnek is jót tesz, miközben lehetőséget ad kezdő kiskereskedők, vállalkozók bemutatkozására.

Meg sem rendelték a kasszát a lebukott kereskedők

Súlyos szabálytalanságokat tártak fel a vizsgálatot végzők a Ganz-telep ellenőrzése során. Hét hatóság közös akciója nyomán több eljárás indult, várhatóan több millió forintot tesz ki a bírságok összege, az ellenőrök néhány esetben büntetőfeljelentést tesznek– tájékoztatott a NAV sajtóirodája. Olyan ruhakereskedőket is találtak, akik meg sem rendelték a számukra kötelező online pénztárgépet. Bizonyára úgy gondolták, hogy hamis ruha eladásához nem kell igazi kassza.

Tilos Excelt használni a számlázáshoz

Tilos Excelt használni a számlázáshoz

A számítógépes számlázó programnak garantálnia kell a kihagyás és ismétlés nélküli folyamatos sorszámozást, a jelenleg használt számlázási rendszerek azonban nem minden esetben felelnek meg ennek. Az Excel és a Word programok például nem alkalmazhatók erre a célra. A NAV-nak október 1-ig be kell jelenteni, hogy ki milyen programot használ a számlázáshoz.

Kiemelt cél a magyar élelmiszerek támogatása

Kiemelt cél a magyar élelmiszerek támogatása

Véget ért az idei, sorrendben IX. Coop Rally. A kétnapos eseményen szakemberek és újságírók ismerhették meg a Dunántúl kiemelkedő élelmiszeripari és kereskedelemi cégeit. A versenyzők autói és az újságírókat szállító sajtóbuszok csütörtökön és pénteken összesen mintegy 700 kilométert tettek még, nyolc helyszínen tájékozódtak a helyi vállalatok munkájáról, tevékenységéről. A cél újra a minőségi magyar élelmiszerek népszerűsítése volt.

Elstartolt a Coop Rally a magyar élelmiszerekért

Elstartolt a Coop Rally a magyar élelmiszerekért

Elindult a Coop Rally, a minőségi magyar termékek népszerűsítésére. Az autós túra ezúttal 700 kilométeres, az állomásokon hazai gyártók termékeivel ismerkednek a résztvevők. A cél nem a versenyzés, hanem a többi gyártó megismerése, kapcsolatok építése, és persze egy kis kikapcsolódás is. Idén 46 csapat indul és ezúttal a média képviselői is a mezőnnyel tartanak.

Kasszarazzia: éttermeket, kávézót zárat be a NAV

Kasszarazzia: éttermeket, kávézót zárat be a NAV

Két éttermet és egy kávézót zárat be a NAV, mert egymás után több alkalommal is szabálytalanságokat találtak az ellenőrök. Az adóhatóság sosem látott intenzitású razziát tart az elmúlt hetekben a fővárosi vendéglátó-ipari egységekben. Találtak olyan exkluzív, drága éttermet, ahol nem volt bekötve online pénztárgép, de egy blokkot sem kapott a vendég. Általánosságban javul a pénzügyi fegyelem, de az üzletek harmadában még mindig találnak szabálytalanságot.